Wat als je door autisme moeite hebt met opruimen? Je leest de krant of tijdschrift en gooit die weg als je het uit hebt. Maar wanneer is dat? Als je de krant helemaal uit hebt of als je alleen de onderwerpen in het tijdschrift hebt gelezen die jij belangrijk vindt? Grote kans dat je de krant nog maar even bewaart.

De vakantie breekt aan en ieder jaar is het weer een klus om te zorgen dat je alle benodigdheden ook echt hebt ingepakt. Ik werk al jaren met een vakantiepaklijst of checklist met standaard een aantal basisattributen, maar verder verandert die lijst nogal eens.

Als je tussendoor steeds bepaalde dingen schoonmaakt, kost het je in verhouding niet zoveel tijd en blijft het redelijk netjes. Denk aan het schoonmaken van je aanrecht en gasstel na het koken en afwassen, en haal dan gelijk een doekje over de afzuigkap.

Afgelopen maand kregen we een tip van Karen van Hout die zelf haar schoonmaakmiddel maakt: 2,5 liter voor € 0,20. Daarmee heeft zij het boekje ‘Gedachtenkastje’ gewonnen.”Wat leuk om in de brievenbus te vinden.”

‘Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen’. Een oud spreekwoord dat nog steeds opgaat, zeker als het opruimen betreft. Heb je een voorwerp in je hand, pak je iets van tafel wat daar niet hoort?

Heb jij een handige tip? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op het boekje 'Het Gedachtenkastje', om je gedachten op te ruimen. Zie ook het bericht over dit boekje in deze nieuwsbrief.

Moeilijk om te beginnen aan poetsen of weet je niet wanneer je wat zult doen? Hieronder twee tips die het werk misschien wat eenvoudiger en leuker maken.

'Het zijn niet de gebeurtenissen die stress veroorzaken maar de gedachten die je erbij creëert. Zonder negatieve gedachten heb je geen stress'. Dat zegt Olaf Hoenson, stresscounselor én oprichter van Dagelijkse Gedachte. Hij schreef 'Het Gedachtenkastje'. 

We kregen een handige tip binnen van Gwenda om op een eenvoudige manier de friteuse schoon te maken. “Dat doe ik met een vaatwastablet,” vertelt ze. Gwenda heeft hiermee het Nano-doekje gewonnen.